Свободно време

В свободното си време, можете да се насладите на забележителнотистите на града:

Църква „Св. Георги“

Изградена е през далечната 1837 година. Посетителите могат да видят и старопечатни църковни книги, които са донесени от Русия.

Исторически музей – Оряхово

Музеят е създаден през 1939 година. Разполага с три изложбени зали, които отразяват развитието и историческото наследство на Оряхово и околностите му. Трите зали са: Зала „Археология“; Зала „Възраждане“ и зала с икони от възрожденската църква „Св. Георги“.

Парк Ловен дом

Прекрасно място за отдих и разходки, намиращо се в западната част на града. В парка, посетителите могат да се насладят на прекрасната гледка към река Дунав и румънското селище Бекет.

Българската крепост Камъка

Наричана е още Калето. На 1 км източно от Оряхово се намира средновековната крепост Камъка, изградена през ІХ в. и просъществувала до ХІV в. Тук преминават войските на два кръстоносни похода, предвождани от унгарските крале Сигизмунд Люксембургски (1396 г.) и Владислав Ягело (1444 г.). Днес от крепостта се вижда правоъгълна двуетажна кула от времето на Второто българско царство. Красивата панорамна гледка към река Дунав, разкриваща се от местността Камъка, очарова посетителите.
На 44 км. Източно от гр. Оряхово и на 3км. от устието на река Искър е Константиновият мост на р. Дунав при Улпия Ескус, построен през 323 г. Император Константин Велики открил моста, построен от камък, тухли и дърво и с дължина 1150м. През 376 г. бил изгорен.